Print

Print


A similar fix corrects the problem in SPEA2Breeder.java.  Thanks for your
help!
-Dave


On Mon, Dec 21, 2015 at 4:29 PM, BARI, ATM GOLAM <[log in to unmask]> wrote:

> Hi,
> Please see the following post. I think it will help.
> Cheers,
> -Bari
> ========================
>
> Looks like this package is experiencing bitrot from other changes to ECJ.  In NSGA2Breeder.setup(), change the line
>
> 	for (int i = 0; i < state.population.subpops.length; i++)
> to
> 	for (int i = 0; i < reduceBy.length; i++)
>
> However it looks like the package is missing some default settings and also I don't like the look of the F2 problem.  You can get the package working with the above, but it will take a few days for me to properly go through it and clean it out.
>
> Sean
>
>
> On Sep 17, 2015, at 2:47 PM, Renzo Massobrio <[log in to unmask]> wrote:
>
> > Hello everyone,
> >
> > I am having a trouble with some really basic thing. On a fresh ECJ install I want to run the moosuite example with the following command:
> >
> > java ec.Evolve -file moosuite.params
> >
> > And I am encountering the following error message:
> >
> > Threads:  breed/1 eval/1
> > Seed: -593881504
> > Job: 0
> > Setting up
> > Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
> >        at ec.multiobjective.nsga2.NSGA2Breeder.setup(NSGA2Breeder.java:42)
> >        at ec.EvolutionState.setup(EvolutionState.java:394)
> >        at ec.simple.SimpleEvolutionState.startFresh(SimpleEvolutionState.java:49)
> >        at ec.EvolutionState.run(EvolutionState.java:446)
> >        at ec.Evolve.main(Evolve.java:769)
> >
> > Am i missing something? Anything with the same issue?
> >
> > Thanks in advance and have a nice day.
> >
> > Regards,
> > Renzo
>
>
> On Mon, Dec 21, 2015 at 3:51 PM, David Oranchak <[log in to unmask]>
> wrote:
>
>> On a fresh checkout of ECJ from github (as of today), I'm running the
>> spea2 package using this command:
>>
>> java -cp bin ec.Evolve -file src/ec/app/moosuite/zdt1.params
>>
>> In moosuite.params, I have this:
>>
>> parent.0 = spea2.params
>> #parent.0 = nsga2.params
>>
>> Here is the null pointer exception that happens:
>>
>> Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
>> at ec.multiobjective.spea2.SPEA2Breeder.setup(SPEA2Breeder.java:33)
>> at ec.EvolutionState.setup(EvolutionState.java:394)
>> at ec.simple.SimpleEvolutionState.startFresh(SimpleEvolutionState.java:46)
>> at ec.EvolutionState.run(EvolutionState.java:446)
>> at ec.Evolve.main(Evolve.java:771)
>>
>>
>> It doesn't seem to be setting up the population properly.
>>
>> The same command works when I change moosuite.params to use nsga2
>> instead, like this:
>>
>> #parent.0 = spea2.params
>> parent.0 = nsga2.params
>>
>> Thanks for any help you can provide.  Meanwhile, I will continue to
>> troubleshoot the problem.
>> -Dave
>>
>>
>>
>